για το σωματείο μισθωτών τεχνικών στο Ηράκλειο

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στο Ηράκλειο είναι παράρτημα του Πανελλαδικού Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών:  http://www.somt.gr/

Το καταστατικό μας μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.somt.gr/node/59

Βασική μας στόχευση είναι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας (οικονομικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, κτλ), αλλά και να γίνουμε το μέσο για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Στο βωμό της αύξησης της ανταγωνιστικότητας, προωθούνται ακραία αντεργατικά μέτρα και κατάργηση σχεδόν κάθε εργασιακού δικαιώματος, όπως υπαγορεύονται από τα μνημόνια. Καθημερινά εργοδότες ασκούν πιέσεις για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, για απολύσεις, για μειώσεις μισθών, ενώ τραγικές διαστάσεις έχει λάβει η μη καταβολή των δεδουλευμένων.

Οι παραπάνω εξελίξεις καθιστούν ακόμα πιο αναγκαία την ύπαρξη και λειτουργία του Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στο Ηράκλειο. Μόνο ένα μαζικό σωματείο μπορεί να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας. Το δικαίωμα της αξιοπρέπειας στη δουλειά και στη ζωή μας οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτο. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να μείνει μόνος απέναντι στην ανεργία, την ανασφάλεια και τη μεθοδευμένη απαξίωση και ισοπέδωση του κλάδου. Σας καλούμε να παλέψουμε όλοι μαζί για τα κοινά μας προβλήματα μέσα από τα συλλογικά μας όργανα και να απαιτήσουμε το σεβασμό στις ανάγκες μας. Κάθε εμπειρία, κάθε άποψη είναι σημαντική. Ελάτε να συνδιαμορφώσουμε ισότιμα το πλαίσιο δράσης μας. Απέναντι σε ότι μας πλήττει, ο συλλογικός αγώνας είναι η ελπίδα και η δύναμή μας.

Μέλη μπορούν να γίνουν Μηχανικοί, Τεχνολόγοι, Σχεδιαστές, Γεωλόγοι, Εργοδηγοί, που εργάζονται με εξαρτημένη σχέση εργασίας (μισθωτοί ή με μπλοκάκι), οι υποαπασχολούμενοι και άνεργοι συνάδελφοι, οι συμβασιούχοι τεχνικοί του δημοσίου, εφόσον δεν μπορούν να εγγραφούν στο σωματείο του φορέα τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s