Κάλεσμα σε Παντεχνική Συνέλευση: Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, ώρα 19:00

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, ώρα 19:00, στην αίθουσα του ΤΕΕ/ΤΑΚ καλείται παντεχνική συνέλευση από Συλλόγους και  Σωματεία Μηχανικών (Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και ΕΜΔΥΔΑΣ). Πέρα από την παρουσίαση που θα γίνει από συλλόγους όσο αφορά τα «Μελετητικά & εργοληπτικά πτυχία», θεωρούμε ότι ως βασικό άξονα η συνέλευση θα πρέπει να έχει τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και τη λήψη αποφάσεων για σχετικές κινητοποιήσεις. Οι εισφορές είναι εξωπραγματικές δεδομένης της εργασιακής κατάστασης στην Ελλάδα αλλά και του γεγονότος ότι το ταμείο είναι πλεονασματικό για το 2010,2011. Δεν συντρέχει κανένας λόγος τόσο μεγάλων αυξήσεων που θα οδηγήσει μάλλον αναπότρεπτα σε πρόβλημα βιωσιμότητας του ταμείου.

 

Διεκδικούμε:

  • ·         Άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στα προ του 1992 επίπεδα.
  • ·         Μη πληρωμή των ειδοποιητηρίων του ΤΣΜΕΔΕ μέχρι να την αφαίρεση πρόσθετων εισφορών και αναδρομικών, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου
  • ·         Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους άνεργους συναδέλφους, με πλήρη διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.
  • ·         Αναγνώριση ιδιότητας ανέργου σε μηχανικούς και παροχή κάρτας και επιδόματος ανεργίας. Ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους.
  • ·         Άμεση πειθαρχική παραπομπή, παραίτηση και ανάκληση των αποφάσεων των εκπροσώπων των μηχανικών στο Δ.Σ. του ΕΤΑΑ που υπερψήφισαν την αύξηση των εισφορών.
  • ·         Κατάργηση των προσαυξήσεων στις περιπτώσεις εκπρόθεσμων καταβολών. Δυνατότητα άτοκου διακανονισμού οφειλόμενων εισφορών ανεξάρτητα από τις τρέχουσες εισφορές.
  • ·         Ο διακανονισμός εισφορών να ενσωματώνει αυτόματα την καταβολή του τρέχοντος εξαμήνου.
  • ·         Όχι άλλη μείωση των συντάξεων-όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
  • ·         Υπογραφή αξιοπρεπών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Καταβολή δεδουλευμένων και ασφαλιστικών υποχρεώσεων εργοδοσίας.

 

Καλούμε κάθε συνάδελφο  να κινητοποιηθεί και να παρευρεθεί τη Δευτέρα ώστε να συνδιαμορφώσουμε και να προχωρήσουμε συλλογικά και άμεσα σε δράσεις συνθλίβοντας στην πράξη την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και τη στείρα λογική ανάθεσης. Η ανατροπή των μέτρων τα οποία μας πλήττουν είναι ζήτημα που αφορά όλους μας και μόνο συλλογικά μπορεί να διεκδικηθεί. Ο μόνος χαμένος αγώνας, είναι αυτός που δεν δίνουμε… Πόσο μάλλον στην παρούσα κατάσταση όταν οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

 

Ο κ. Σελλιανακής νέος πρόεδρος του ΕΤΑΑ (επίσης αντιπρόεδρος της Attica Bank) αποφάσισε την αποστολή των ειδοποιητηρίων με τις αυξημένες εισφορές αλλά και τις αναδρομικές καταβολές από το 2011. Φαίνεται να θέλουν πάση θυσία να περάσουν τις «νέες συνθήκες» στον κλάδο.

 

Οι κινητοποιήσεις συλλογικοτήτων μηχανικών, η κινητοποίηση κάθε συναδέλφου, όλων μας από κοινού ως αντίσταση στις διαφαινόμενες εξελίξεις διάλυσης του επαγγέλματος δεν είναι πια παρά θέμα διασφάλισης της ελάχιστης αξιοπρέπειας μας. Η αξιοπρέπεια στη ζωή και στη δουλειά μας οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτη.

 

συνέλευση 21-3-2013 στο κτίριο του ΕΤΑΑ:

Ο κ. Σελλιανακής με το νομικίστικο οπλοστάσιο του προσπαθεί να πείσει για τις αποφάσεις του

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RduuUQhivZk#!

 

συνέλευση 28-3-2013 στο κτίριο του ΕΤΑΑ:

Πλέον η συνδρομή των ΜΑΤ στο κτίριο κρίνεται απαραίτητη. Οι ερωτήσεις είναι να προστατεύσουν ποιους από ποιους? Εντός ενός κτιρίου που ανήκει σε ποιους?  Στάλθηκαν από ποιους? Διασφαλίζουν τι?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bK2lFKB3qlE

One thought on “Κάλεσμα σε Παντεχνική Συνέλευση: Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, ώρα 19:00

  1. Παράθεμα: Ηράκλειο : Κάλεσμα σε Παντεχνική Συνέλευση: Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, ώρα 19:00 | Mpalothia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s