αίτημα για τη συμμετοχή ανέργων μηχανικών σε προγράμματα του ΟΑΕΔ

Στα πλαίσια δράσης του σωματείου μας για την ανεργία, είχαμε καταθέσει στο ΤΕΕ/ΤΑΚ επιστολή που αφορά τη συμμετοχή ανέργων μηχανικών σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, με αίτημα να προσυπογραφεί και από το ΤΕΕ/ΤΑΚ και να αποσταλεί από κοινού στη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Το αίτημα του σωματείου μας ικανοποιήθηκε:

131273 επιστολή προς ΟΑΕΔ

Την επιστολή (αν και δεν αναφέρεται στο έγγραφο του ΤΕΕ/ΤΑΚ) μετά από αίτημα μας για κοινή δράση,προσυπέγραψαν επίσης η ΕΜΔΥΔΑΣ (σωματείο μηχανικών δημοσίου) και οι τοπικοί σύλλογοι Εργοληπτών, Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Η απάντηση της Διοικησης του ΟΑΕΔ είναι η ακόλουθη:


«Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, Ν.4144/18.04.2013 σχετικά και με την περίπτωση των μηχανικών, σας ενημερώνουμε ότι θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας εγκύκλιος του Οργανισμού με αναλυτικές οδηγίες ως προς τις προϋποθέσεις εγγραφής των μηχανικών στο μητρώο του Οργανισμού. »

Στο άρθρο 50 του N4144/2013 προβλέπεται η δυνατότητα για λήψη «βοηθήματος» από ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ. Στην Αθήνα, το Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, του οποίου είμαστε παράρτημα, έχει από καιρό λάβει δράσεις και πιέζει για το ζήτημα της ανεργίας συναδέλφων. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, με τις προυποθέσεις που τίθενται, σιγουρα δε λύνει το πρόβλημα της ανεργίας των συνεδέλφων και δεν καλύπτει τις ανάγκες μας αλλά είναι ένα πρώτο βήμα και μας δείχνει ότι ο συλλογικός αγώνας και η πίεση που ασκούν οι συνάδελφοι σταδιακά φέρνει αποτελέσματα. Βρισκόμαστε ακόμα εν αναμονή δημοσίευσης της εγκυκλιου του ΟΑΕΔ.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s