Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΕΡΤ

Χθες, Τρίτη 11 Ιουνίου, η τρικομματική κυβέρνηση, πιστή στις επιταγές της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ, προχώρησε πραξικοπηματικά στο κλεισιμο της ΕΡΤ. Προχωρώντας σε ένα ακόμη βήμα εκφασισμού της δημόσιας ζωής αποφάσισε μέσα σε λίγες ώρες, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και χωρίς επικύρωση από την Ελληνική Βουλή, να προχωρήσει στην παύση της λειτουργίας της. Επιστρατεύοντας επικοινωνιακά ψεύδη, πετάει στο δρόμο 2.865 εργαζόμενους και στερεί από το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης τους Έλληνες πολίτες.

Η φίμωση της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας, πέρα από το χτύπημα στο δικαίωμα της πληροφόρησης του Ελληνικού Λαού και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων, δίνει το φιλέτο της ενημέρωσης-διαφήμισης και των δημόσιων συχνοτήτων στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να ελέγχουν όσο γίνεται περισσότερο την διάχυση της πληροφορίας για να αυξήσουν τα κέρδη τους και μόνο αντικειμενική ενημέρωση δε μπορούν να παρέχουν. Θέτουμε τα ερωτήματα: Αποτελεί ή όχι δημόσιο πλούτο η περιουσία της ΕΡΤ που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός; Τι σκοπεύουν να κάνουν με αυτήν την περιουσία; Γιατί είχαν προχωρήσει σε επενδύσεις αφού είχαν σκοπό να την κλείσουν; Αυτές η επενδύσεις και όλη η περιουσία της ΕΡΤ σε ποιους θα δοθεί χαριστικά για μια μπουκιά ψωμί; Η ΕΡΤ πρέπει να μείνει ανοιχτή και δημόσια, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών και ανεξάρτητη από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το γεγονός ότι επιδιώκει με παρόμοιο τρόπο και το κλείσιμο και άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και ξεπουλώντας το Δημόσιο πλούτο και τα Δημόσια αγαθά.

Με τη χθεσινή πραξικοπηματική απόφαση ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τις απολύσεις στο δημόσιο που θα έχουν επιπτώσεις και στον ιδιωτικό τομέα. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου, έχοντας επίγνωση πως ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας, στέκεται στο πλευρό τους και δηλώνει της αλληλεγγύη του και ότι μόνο η ανατροπή αυτής της πολιτικής και ο έλεγχος της παραγωγής από τη βάση των εργαζομένων θα μας εξασφαλίσει από τις απολύσεις και τις εφεδρείες που επιβάλλουν οι «από πάνω».

 

Καλούμε φορείς, σωματεία και όλο το λαό να στηρίξει τον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, τον αγώνα για δουλειά και δημοκρατία.

Καλούμε τους συναδέλφους στην γενική απεργία που προκηρύχθηκε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡIΑΣ ΚΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

 

Το ψήφισμα σε .pdf

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s