Τετάρτη 19/03/14 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 09-13:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΗ (μέρα απεργίας στο δημόσιο) ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (9.00 – 13.00) 

ΑΘΗΝΑ: κινητοποίηση σε ΚΕΑΟ, Υπουργείο Εργασίας, Βουλή

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Πορεία, απεργιακή προσυγκέντρωση 10:00 Εργατικό Κέντρο

Καλούμε κάθε συνάδελφο να παλέψουμε όλοι μαζί για τα κοινά μας προβλήματα και να απαιτήσουμε το σεβασμό στις ανάγκες μας:

– Να διεκδικήσουμε ΣΣΕ στη βάση των αναγκών και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας που να καλύπτει όλους τους συναδέλφους (και με ΔΠΥ) και να σταθούμε μαζί απέναντι σε όλες τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Να κατοχυρώσουμε την άμεση καταβολή όλων των πληρωμών. Να διεκδικήσουμε κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με ΔΠΥ.

– Να απαιτήσουμε οριστική ανάκληση των υπέρογκων αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ. Δραστική μείωση των εισφορών, κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων στις καθυστερούμενες οφειλές. Απεμπλοκή του ΤΣΜΕΔΕ από την τράπεζα Αττικής και από κάθε είδους χρηματιστηριακά παιχνίδια. Διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ και των κατασχέσεων για οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ.

– Να διασφαλίσουμε το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από το αν έχουν καλυφθεί οι ασφαλιστικές τους εισφορές. Να απαιτήσουμε σφράγισμα βιβλιαρίων όλων των συναδέλφων.

– Να παλέψουμε για τα δικαιώματα των ανέργων: να αναγνωριστεί η ιδιότητα της ανεργίας για τους μηχανικούς, να δικαιούνται κάρτα και επίδομα ανεργίας, να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ανέργους με πλήρη διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και της ιδιότητας του μηχανικού. Να αναγνωριστούν  τα «προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας» ως κανονική εργασία και να αμείβονται, όσοι εργάζονται μέσω αυτών με πλήρη αμοιβή και ασφάλιση.

– Να παλέψουμε σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων για την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών (δημόσια δωρεάν υγεία-παιδεία) και του δημόσιου πλούτου από την ιδιωτικοποίηση. Να παλέψουμε για τη συνολική ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που έχουν φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα και την εξαθλίωση στον κλάδο μας και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Η αξιοπρέπεια στη δουλειά και στη ζωή μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας μόνος απέναντι στη βία της ανεργίας, στην ανασφάλεια και στη μεθοδευμένη εργασιακή ισοπέδωση. Ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s