Ψήφισμα για την καταστροφή των χημικών της Συρίας

Καταγγέλλουμε, την  καταστροφή των χημικών της Συρίας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης και μεταξύ Λιβύης και Μάλτας. Η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου γίνεται έπειτα από άρνηση της Αλβανίας να γίνουν δεκτά τα συγκεκριμένα χημικά στο έδαφός της.

Σύμφωνα με επιστήμονες  η εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης, που προτείνεται να ακολουθηθεί, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και θα έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις για το ευρύτερο περιβάλλον της Μεσογείου και για τους πληθυσμούς της Κρήτης, της Λιβύης και της Μάλτας.

Είναι σαφές ότι η εγκληματική αυτή πράξη ενάντια στο περιβάλλον και τους κατοίκους της Μεσογείου, γίνεται εν γνώσει της ελληνικής κυβέρνησης και την υπόδειξη της ΕΕ. Είναι η άλλη όψη του νομίσματος της προεδρίας της Ε.Ε. της πλήρους ταύτισης με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, της πολιτικής των μνημονίων των ιδιωτικοποιήσεων, των μαζικών απολύσεων, της καταλήστευσης των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα, των ρατσιστικών εγκλημάτων στη Λαμπεντούζα και στο Αιγαίο.

Ενόψει του σχεδιαζόμενου θανάσιμου χημικού πειράματος καλούμε τους συμπολίτες μας:

  • να μη δεχθούν την όποια απόφαση οποιουδήποτε οργάνου που λαμβάνεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τέτοια σοβαρή απόφαση που επιβαρύνει σε υπέρτατο βαθμό την ήδη επιβαρυμένη θαλάσσια περιοχή μας.
  • να απαιτήσουν να εξευρεθούν ορθολογικότερες λύσεις στο πρόβλημα, πχ με τη διάθεση των προϊόντων της εξουδετέρωσης σε επίγειες ειδικές εγκαταστάσεις σε χώρες που έχουν τις κατάλληλες υποδομές και τεχνογνωσία.

Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει όλα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να σταματήσει τώρα αυτό το έγκλημα.

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η κλιμάκωση των αγώνων μας, για την ανατροπή αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης, για την έξοδο από τους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων στην Κρήτη και την Ελλάδα.

 

Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην Παγκρήτια συνάντηση, που διοργανώνεται από την «επιτροπή πρωτοβουλίας Ηρακλείου κατά της ‘’εξουδετέρωσης’’ των χημικών οπλών της Συρίας στη Μεσόγειο, και θα πραγματοποιηθεί στο

Αρκάδι την Κυριακή 23.3.2014 και ώρα 12:30

Αναχώρηση  δωρεάν  λεωφορείων: Κυριακή 23.03.2014:

Ηράκλειο: αναχώρηση από την κεντρική είσοδο του λιμανιού (εθνικής αντιστάσεως και παραλιακή) στις 10:00πμ.με δωρεάν στάθμευση στο λιμάνι – πάρκιγκ 1 (από την είσοδο του λιμανιού εθνικής αντιστάσεως και παραλιακή όπως μπαίνουμε αριστερά)

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν επίσης από Αρχάνες-Αστερούσια (παλιό Δημαρχείο Πύργου στις 10:00πμ, Δημαρχείο Πεζών στις 10:30πμ και παλαιό δημοτικό σχολείο Αρχανών στις 10:45πμ). Αναχωρήσεις από άλλες περιοχές θα ανακοινωθούν έγκαιρα από τα ΜΜΕ.

Σητεία: το λεωφορείο θα αναχωρήσει από το σταθμό του ΚΤΕΛ στις 8:00πμ.

Ιεράπετρα: το λεωφορείο θα αναχωρήσει από το σταθμό του ΚΤΕΛ στις 8:45πμ.

Άγιος Νικόλαος: το λεωφορείο θα αναχωρήσει από το σταθμό του ΚΤΕΛ στις 9:15πμ.

Εκτιμώμενη ώρα αναχώρησης από Αρκάδι και επιστροφή 17.00.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s