ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι εκλογές για τη διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών θα πραγματοποιηθούν στις 6, 7 και 8 Δεκέμβρη 2015 στην Αθήνα και στις 6 Δεκέμβρη 2015 σε Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο και Λάρισα (http://www.somt.gr/node/11528).

Στο Ηράκλειο εκτός από τις εκλογές για την κεντρική διοίκηση θα διεξαχθούν και εκλογές για προσωρινή συντονιστική επιτροπή του Παραρτήματος Ηρακλείου

την  Κυριακή 6/12   &  ώρες    12:00 – 19:00

στην αίθουσα του Συλλόγου Δασκάλων , Τίτου Γεωργιάδη και Γερωνυμάκη 

(κοντά στο παλιό Μητέρα) 

μπορείτε να δείτε που βρίσκονται εδώ:http://goo.gl/maps/3sma3

Τα μέλη του σωματείου ψηφίζουν με αστυνομική ταυτότητα,  διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους και με το ασφαλιστικό τους βιβλιάριο.

 

Να δώσουμε όλοι το παρόν στη μάχη για τη μαζικοποίηση του Σωματείου!

Κόντρα στο μοντέλο του κυβερνητικού και συμβιβασμένου εργοδοτικού συνδικαλισμού, λειτουργούμε με ισότιμη και ενεργητική συμμετοχή των μελών μας ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης και βάζουμε σα πρόταγμα τις ανάγκες  κάθε συναδέλφου. Μέσα από το σωματείο διεκδικούμε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Η μάχη ενός γίνεται μάχη όλων μας και η νίκη ενός διασφαλίζει κεκτημένα για όλους μας! Συλλογικός αγώνας και ταξική αλληλεγγύη σημαίνει ότι η επίθεση απέναντι σε έναν από εμάς είναι επίθεση σε όλους και όλοι μαζί απαντάμε μέσα από το σωματείο μας!

 

Οργανωνόμαστε, συμμετέχουμε ενεργά, ψηφίζουμε και ισχυροποιούμε το σωματείο μας!

Και χρειαζόμαστε ισχυρό σωματείο γιατί είναι το όπλο μας :

  • Για να προστατευτούμε απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Για να μπει τέλος στην ασυδοσία των εργοδοτών.
  • Για να καταφέρουμε την υπογραφή ΣΣΕ, η οποία να κατοχυρώνει αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινα ωράρια, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Η προηγούμενη ΣΣΕ, η πρώτη πανελλαδικά που κάλυπτε συναδέλφους με μπλοκάκι αποτελεί χρήσιμη παρακαταθήκη (http://www.somt.gr/node/84).
  • Για να παλέψουμε για την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας (προγράμματα επισφάλειας, voucher κλπ), για σταθερή δουλειά, δουλειά για όλους
  • Για να παλέψουμε για τα δικαιώματα των ανέργων συναδέλφων: αναγνώριση ιδιότητας ανεργίας, κάρτα και επίδομα, κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους, δωρεάν  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους συναδέλφους!
  • Για να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών μέτρων που οδηγούν στην οικονομική εξόντωση των εργαζομένων, άνεργων και συνταξιούχων τεχνικών και το πέταγμα χιλιάδων συναδέλφων έξω από το επάγγελμα λόγω των ληστρικών εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ.
  • Για να παλέψουμε σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων για τη συνολική ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής των κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου που έχουν φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα και την εξαθλίωση στους εργαζομένους του κλάδου μας και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Αγωνιζόμαστε συλλογικά με τους συνάδελφους μας, δυναμώνουμε το σωματείο μας!

 


 

Κατά τη διάρκεια των εκλογών θα γίνεται

συλλογή τροφίμων και οικονομικής βοήθειας

για την ενίσχυση του αγώνα

των απολυμένων εργαζόμενων της Ανακύκλωσης Ηρακλείου

 

 

Για πάνω από 1 μήνα οι 42 απολυμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου ανακύκλωσης δίνουν αγώνα αξιοπρέπειας. Ο νέος εργολάβος αρνείται να τους επαναπροσλάβει ενώ χρόνια δούλευαν εκεί. Σκοπός της εργοδοσίας είναι αφενός, να ξεφορτωθεί εργαζομένους που συνδικαλίζονται και μάχονται για τα δικαιώματα τους και νικούν (απεργία 2012 κλπ), αφετέρου να κάνει νέες προσλήψεις με μισθούς πείνας και χωρίς κάλυψη για βαρέα και ανθυγιεινά σε ανθρώπους που ξεδιαλέγουν τα σκουπίδια με το χέρι (!). Βαριές ευθύνες φέρει η ιδιοκτήτρια εταιρία ΕΕΑΑ, ο δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και το και το Υπ. Εργασίας. Νίκη των εργαζομένων στην ανακύκλωση θα είναι νίκη όλων μας απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα, απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία!

Ο συλλογικός αγώνας είναι  η δύναμη μας! Η ταξική αλληλεγγύη από εργαζόμενο σε εργαζόμενο είναι η ελπίδα μας!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s