Όλοι και όλες στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, το Σάββατο 17 Απρίλη στις 12:00 στα Λιοντάρια

Όχι στην πολεμοκάπηλη κυβερνητική πολιτική και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια – ειρήνη στους λαούς

Όλοι και όλες στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Το Σάββατο 17 Απρίλη στις 12:00 στα Λιοντάρια

Όπως και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τις επιταγές της ελληνικής άρχουσας τάξης, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να επιταχύνει την υλοποίηση της πολεμοκάπηλης πολιτικής της και να επιτεθεί στα δικαιώματα του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας. Αντί να ενισχύσει την υγεία με άνοιγμα ΜΕΘ και μαζικά τεστ, αντί να ενισχύσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους φτωχούς και τους ανέργους, ξοδεύει περίπου 10 δις. ευρώ για την αγορά πολεμικού εξοπλισμού! Rafale, αναβάθμιση F-16 και φρεγάτες την ώρα που στα νοσοκομεία υπάρχουν δεκάδες συνάνθρωποι μας διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Προσλαμβάνει χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες, την ώρα που λείπουν δραματικά υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι πρόνοιας κλπ.

Ενισχύει την στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και προσδένεται στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ενισχύει τους επικίνδυνους επιθετικούς άξονες στην ευρύτερη περιοχή, όπως με την Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία. Ενισχύει τη βάση της Σούδας, ενώ στέλνει ελληνικές δυνάμεις σε επικίνδυνες επιθετικές αποστολές από τον Αραβικό κόλπο μέχρι την Αφρική. Προχωρά σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες για τους φαντάρους του στρατού ξηράς και προετοιμάζει και την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Μετατρέπει τους φαντάρους σε κυνηγούς μεταναστών και ποτίζει διαρκώς τον λαό με εθνικιστικό δηλητήριο μέσα από τα ΜΜΕ.

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή και ιδιαίτερα του ελληνοτουρκικού, ο οποίος επικεντρώνεται στα ενεργειακά κοιτάσματα και τις ενεργειακές ροές. Στόχος είναι να πάρει το ελληνικό κεφάλαιο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα» δημιουργώντας όμως έτσι μεγάλους κινδύνους εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι από αυτή την υπόθεση είναι οι ντόπιες και ξένες επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις και οι έμποροι όπλων. Μεγάλοι χαμένοι όμως θα είναι οι λαοί, αφού αυτοί θα πληρώσουν για να στηρίζεται αυτή η πανάκριβη κούρσα εξοπλισμών, αυτοί θα υποστούν τον συνεχή πολεμικό κίνδυνο και την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που θα επιφέρει η όποια εκμετάλλευση κοιτασμάτων.

Ως εργαζόμενοι δεν οραματιζόμαστε σκηνές πολέμου, δεν επιθυμούμε να χυθεί αίμα για τα πετρέλαια για τα κέρδη της TOTAL, της Exxon Mobil και των ΕΛΠΕ. Παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο, την εκμετάλλευση, τον εθνικισμό και τον φασισμό. Το συμφέρον των εργαζομένων και του λαού βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Στην υπεράσπιση της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης με τους γειτονικούς λαούς. Στην καταδίκη των πολεμικών σχεδίων και κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά. Στον αγώνα για να φύγουν οι βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Στον αγώνα για δημοκρατικά δικαιώματα για υγεία- παιδεία- εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες.

Σχολιάστε